Tek su mu 23 godine, a već je recidivist te mu je policija oduzela auto

| 30.8.2022. u 10:09h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine poslije ponoći u Kuršancu, Glavnoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil marke "Renault", čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnjak.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao za vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije i da mu je kao mladom vozaču vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih devet negativnih bodova.

Zbog počinjenog prekršaja recidivist je uhićen i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama do okončanja postupka od 23-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 23-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 15 dana te je proveden u zatvor, u Varaždinu.