Tek mu je 21: Zabio se autom u stablo, pijan, bez vozačke i sa zabranom vožnje

VV | 17.7.2023. u 12:14h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 14. srpnja oko 18.00 sati u mjestu Jerovec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić starosti 21 godina pod utjecajem alkohola od 2.16 promila upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije), u vrijeme kada mu je zbog sakupljenih negativnih prekršajnih bodova izrečena „zabrana podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole“, te pod zaštitnom mjerom „zabrana upravljanja vozilima B kategorije“.

On je ulaskom u lijevi oštri zavoj poradi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vozilom prešao u desno i naletio na uzdignuti asfaltirani nogostup i prednjim dijelom vozila udario u prometni znak, a nakon toga u stablo. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 19-godišnji putnik iz vozila. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nakon prometne nesreće 21-godišnjak se udaljio sa mjesta događaja te je naknadno pronađen po policijskim službenicima PP Ivanec u blizini mjesta događaja. S obzirom da je 21-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je prijetila opravdana bojazan da će isti nastaviti sa činjenjem prekršaj, uhićen je i priveden u PP Ivanec.

Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Nakon prekršajne obrade doveden je sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 10 dana zatvora.