Sve češći naleti vozila na domaće i divlje životinje, policija poziva na oprez Foto: ilustracija

Sve češći naleti vozila na domaće i divlje životinje, policija poziva na oprez

I.D./Varaždinske vijesti | 1.3.2019. u 10:13h | Objavljeno u Crna kronika

Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju, zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje, izvijestili su iz varaždinske policije.

- U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Također pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora - ističu iz policije.

Ujedno napominju da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno, držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere kako se bez nadzora ne bi zadržavale na cestama. Podsjećaju također da su, u slučaju naleta vozila na domaće životinje, u pravilu odgovorni vlasnici domaćih životinja te je, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, za vlasnika životinja propisana kazna 300 kuna.