Suputnica na motociklu podlegla teškim tjelesnim ozljedama: "Suze same teku..." Foto: Ilustracija/Arhiva VV/KUD Zasadbreg

Suputnica na motociklu podlegla teškim tjelesnim ozljedama: "Suze same teku..."

vv | 17.8.2022. u 08:44h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon teške prometne nesreće, koja se dogodila u nedjelju u Turčinu i u kojoj je život izgubio 25-godišnji motociklist,  bitku je u utorak u bolnici izgubila i njegova suputnica koja je podlegla teškim tjelesnim ozljedama. 

>> FOTO Preminuo još jedan motociklist u prometnoj nesreći u Turčinu
>> Policija o jučerašnjoj prometnoj nesreći u Turčinu u kojoj je smrtno stradao motociklist

Podsjećamo, u nesreći je od siline udara motocikl je odbačen uz istočni rub kolnika Zagrebačke ulice, dok su vozač i putnica odbačeni u odvodni kanal s istočne strane kolnika ulice Glavić. Radi se o Mateji Srnec, 25-godišnjakinji od koje su se oprostili kolege i prijatelji iz Kulturno-umjetničke udruge Zasadbreg.

- Trenuci su ovo kada čovjek ostaje bez riječi, a suze same teku! Pitamo se, zašto nas je Mateja morala napustiti u najljepšim mladenačkim godinama života? Možda je pozvana tako rano baš zato što je bila tako anđeoski lijepa i dobra?! Jer i nebo treba dobre ljude i lijepe anđele! Mi ćemo zauvijek u srcu čuvati sjećanja na našu dragu Mateju! Hvala ti Mateja što si dio svog života darovala našoj udruzi! Roditeljima, sestri, bratu i svima koji su je voljeli izražavamo iskrenu sućut! - objavljeno je na stranicama KUU Zasadbreg, čija je bila članica.

Završen je i očevid prometne nesreće.

- Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće je došlo na način da se 42-godišnji vozač osobnog automobila uključivao u promet iz sporedne ceste na državnu cestu i skretao ulijevo prema Varaždinu te time prepriječio put 25-godišnjem motociklistu koji je naišao iz smjera Varaždina upravljajući brzinom većom od dopuštene. U sudaru je motociklist zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, a suputnica na motociklu je teško ozlijeđena - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

U cilju utvrđivanja načina i uzroka prometne nesreće državno odvjetništvo je naložilo obdukciju smrtno stradale osobe, vještačenje alkoholiziranosti oba vozača, ispitivanje tehničke ispravnosti oba vozila i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

Označeno u