Suđenje zbog incidenta kod  Kyoto bara: mrtav pijan uspio ozlijediti pet osoba?! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Suđenje zbog incidenta kod Kyoto bara: mrtav pijan uspio ozlijediti pet osoba?!

Martin Novosel | 25.9.2023. u 16:44h | Objavljeno u Crna kronika

Nastavilo se suđenje državljaninu Sjeverne Makedonije, Kujtimu Zhaku, kojem se sudi za pokušaj ubojstva jedne osobe, kao i četiri kaznena djela pokušaja teške tjelesne ozljede tijekom incidenta, koji se dogodio 2022. na Trgu tradicijskih obrta u Varaždinu.

Podsjetimo, u noći 28. travnja oko 3 sata, kod terase Kyoto bara nalazili su se oštećenici kada je pored njih prošla grupa iz Čakovca, koji su također bili u noćnom izlasku. S njom je došao i optuženi. Navodno je prilikom prolaska bacio opušak prema ili u smjeru K. Š., koji je obavljao nuždu, a što je bio povod za prvo verbalni sukob Kujtima i K. Š., nakon čega je Kujtim, prema optužnici, izvukao nož. Ostatak oštećenika je bio kod Kyoto bara, vidio svađu Kujtima i K. Š. te su se odlučili uključiti. Jedan od oštećenika je tada fizički napao s leđa Kujtima, koji je kasnije počeo mahati nožem te je redom izbo petero osoba koje su ga napadale, a jedna osoba je dobila po život opasne ozljede zbog čega se Kujtimu i sudi za pokušaj ubojstva.

Na proteklom ročištu ispitivao se sudski vještak, koji je napravio toksikološki nalaz. S obzirom da nakon samog incidenta se nije obavilo vađenje krvi i mokraće optuženog, toksikološko vještačenje se u ovom slučaju provelo na temelju teorijskih pretpostavki i iskaza okrivljenog te svjedoka oko količine alkohola koju je optuženi konzumirao te noći. Naime, Kujtim je već na proteklom ročištu napomenuo da je te večeri popio najmanje četiri mala piva dok je još bio u Čakovcu sa svojim društvom, dok je u dva ugostiteljska objekta u Varaždinu ispio oko pola litre whiskeyja tri tzv “broda”...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...