Suđenje u vrijeme korona krize: U sudnici svi s maskama, rukavicama, a neki i s vizirom

vv | 6.5.2020. u 19:06h | Objavljeno u Crna kronika

U varaždinskoj palači pravde nastavljena su suđenja, koja su prije više od mjesec dana bila prekinuta zbog mjera uvedenih uslijed opasnosti širenja zaraze koronavirusom.  Međutim, rasprave se još ne održavaju u svim sudnicama, već samo većim, i to pod posebnim, donedavno nezamislivim okolnostima.

-Rasprave se održavaju u dvije prostorije, koje su za to primjerene zbog svoje prostranosti te omogućuju da se u njima osigura preporučeni razmak. Uz to, poštujemo i druge preporuke HZJZ, rekla nam je Snježana Hrupek Šabijan, predsjednica županijskog suda u Varaždinu.

Već na ulazu u zgradu varaždinskog pravosuđa vidljive su mjere predostrožnosti: sredstva za dezinfekciju, naputci o razmaku i dr. Nadalje, sudionici rasprava nose zaštitne maske ili vizire te rukavice, a među njima je i preporučeni razmak, kao što je to bio slučaj na današnjoj raspravi u postupku protiv Miljenka Ptičeka, bivšeg direktora Parkova, kojem je Vrhovni sud RH prije dvije godine djelomice potvrdio osuđujuću presudu, a djelomice vratio na ponovno suđenje. (više u tjedniku)