Suđenje Srnec na trenutak prekinuto jer je pozlilo vještakinji dok je gledala fotografije žrtve Foto: Krešimir Đurić

Suđenje Srnec na trenutak prekinuto jer je pozlilo vještakinji dok je gledala fotografije žrtve

Ivica Kruhoberec | 7.11.2019. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Suslušavanjem vještakinje Andrine Kopar, nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec, koja je optužena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je truplo nađeno u škrinji za duboko zamrzavanje u Palovcu.

Nakon što je Tomislav Brđanović, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Varaždinu, pročitao detaljan nalaz obdukcije u kojem stoji da je Dominić umrla nasilnom smrću uslijed pet šest udaraca u lijevu stranu glave, odnosno čelo i iznad čela, vještakinja je dodala da  drugih ozlijeda nije bilo. 

Na upit branitelja tko je uzeo bris s lakta oštećene, vještakinja je rekla da je to učinila policija, ali da se toga ne sjeća. Policija je napravila i fotografije ozlijeda. 

- Glava, lice vrat i dio prsišta bili su umrljani krvlju - rekla je vještakinja nakon čega je javnost morala napustiti sudnicu zbog toga jer joj je pozlilo dok je gledala fotografije žrtve, a njezino ispitivanje će se nastaviti na idućoj raspravi, dok je u nastavku saslušana vještakinja kemijske struke  o tragovima trenutnog ljepila s kojim je bio slijepljen poklopac škrinje.

- Vjerojatno je trebalo više ljepila jer se radi o površini duljine 2,4 metara - rekla je vještakinja.

Suđenje se nastavlja u podne u 12 sati kada će se saslušati iskazi novih svjedoka.