Sudari s prometnim znakovim završili s ozljedama za putnike osobnih vozila

VV | 22.3.2021. u 11:43h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 20. ožujka oko 16 sati u Varaždinu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Mladić starosti 24 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Gospodarske ulice u smjeru Turčina. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja sa Cehovskom ulicom zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je skrenuo u desno van kolnika i prednjim je djelom vozila udario u prometni znak i metalni stup semafora. Ozljede je zadobio vozač i putnik u vozilu starosti 21 godinu. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 21. ožujka oko 3.30 sati u Lepoglavi u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 30 godina upravljao je teretnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg. Upravljao je iz smjera Ivanca u smjeru Očure. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao lijevo u raskrižju kojom prilikom je udario u prometni znak i ploču za označavanje prometnog otoka, nakon čega je izletio u cestovni jarak. U prometnoj nesreći vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća sa materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 148 prekršaja.