Sudar automobila u kojem je nastradao pješak, obje vozačice tvrde da su imale zeleno svijetlo

vv | 3.6.2024. u 14:15h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 31. svibnja oko 12.30 sati u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 54 godine upravljala je osobnim vozilom trakom za smjer ravno ulice Julija Merlića.

Dolaskom do raskrižja s Međimurskom ulicom na kojem se prometom upravlja semaforom, ušla je, prema izjavi, u raskrižje na znak zelenog svjetla na istom. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je prometnom trakom za ravno Međimurske ulice u smjeru ulice Ivana Kukuljevića, upravljala 42-godišnjakinja, koja je prema izjavi također ušla vozilom u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja.

Od siline udara vozilo 42-godišnjakinje je odbačeno ulijevo, pri čemu je stražnjim dijelom udarilo u 25-godišnjeg pješaka koji je stajao na sjevernom nogostupu raskrižja. Navedeno je vozilo nakon toga udarilo u metalni stup semafora te se nastavilo nekontrolirano kretati preko zapadne strane kolnika, pri čemu je stražnjim lijevim dijelom udarilo u betonski zid s reklamom.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 42-godišnja vozačica i pješak te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove ozlijede za sad nisu okvalificirane.