Stravična nesreća sinoć u Čakovcu; uzrok je neprilagođena brzina

vv | 24.9.2023. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

- Upozoravamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti te da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila - stoji u policijskom priopćenju.

U subotu, 23. rujna, oko 23 sata u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji vozač.
             
Osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnji vozač kretao se Sajmišnom ulicom iz smjera Pribislavca u smjeru Čakovca. Pritom brzinu nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (kiša). Uslijed opisane situacije izgubio je nadzor nad upravljanjem te izletio automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim podvozjem udario u rubni kamen biciklističko-pješačke staze, a u nastavku kretanja i u metalnu zaštitnu ogradu podvožnjaka. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu događaja.
           
U izvlačenje preminulog vozača iz automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Ujedno, tijekom očevida utvrđeno je kako vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.
           
Od 23:16 do 1:43 sati zbog obavljanja očevida dio Sajmišne ulice bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.
           
O događaju je izviještena zamjenica općinske državne odvjetnice koja je naložila obavljanje sudske obdukcije te je tijelo premilog prevezeno na Odjel patologije čakovečke bolnice.