Stradao motociklist (51) kod Bartolovca, sudario se s autom i završio u oranici

vv | 11.9.2023. u 17:33h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. rujna oko 19.15 sati, u mjestu Bartolovec, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 51 godina upravljao je motociklom dionicom državne ceste D2 iz smjera naselja Bartolovec u smjeru Trnovca. Započeo je vozilom vršiti radnju pretjecanja osobnog automobila kojim je ispred njegovog vozila upravljala 61-godišnjakinja i osobnog automobila, kojim je upravljao 41-godišnjak. Prije započinjanja radnje pretjecanja nije se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu ne vodeći pritom računa o položaju smjeru ili brzini kretanja vozila te je prednjim desnim djelom motocikla udario je u lijevi bočni dio osobnog automobila, kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak, a koji je sa upaljenim lijevim pokazivačem smjera usporavao vozilo i vršio propisnu radnju skretanja ulijevo na poljski put uz državnu cestu. Prilikom sudara vozila vozač motocikla je odbačen ulijevo van kolnika na oranicu. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 51-godišnji vozač motocikla. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 9. rujna oko 06.00 sati, u mjestu Donje Makojišće, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 34 godina upravljao je osobnim automobilom. On je zbog nekretanja vozilom sredinom prometne trake izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio udesno van kolnika i udario u zemljani nasip te se vozilo prevrnulo na lijevi bok. Pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. rujna oko 09.00 sati, u mjestu Greda, ozlijeđena je jedna osoba. Žena starosti 58 godina upravljala je biciklom. Ona je biciklom prošla na suprotnu lijevu stranu kolnika i udarila istočni rubnik ceste, kojom prilikom je izgubila stabilnost i nadzor nad upravljačem bicikla te je pala na kolnik. Pritom je ozlijeđena. Liječnička pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. rujna oko 13.20 sati, u mjestu Paka, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 29 godina upravljao je motociklom. Po izlasku iz njemu desnog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja motocikla osobinama i stanju ceste, sletio je motociklom u desno van kolnika u zemljani vodeni kanal. Pritom je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 10. rujna oko 17.50 sati, u ulici Ognjena Price u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 70 godina upravljao je biciklom. On je prilikom mimoilaženje sa vozilom, umanjio stabilnost bicikla na način da je prilikom vožnje stisnuo prednju kočnicu bicikla. Tom prilikom došlo je do gubitka ravnoteže i pada vozača preko upravljača na kolnik. Prilikom pada vozač je zadobio ozljede te je naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.