Stanoing imao zaposlenika za obračun komunalnog doprinosa na plaći Grada?! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stanoing imao zaposlenika za obračun komunalnog doprinosa na plaći Grada?!

Ivica Kruhoberec | 31.1.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Ispitivanjem novih svjedoka, nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu suđenje Ivanu Čehoku, Zlatku Horvatu i ostalima, koje USKOK tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti i dr. Riječ je o u tzv slučaju Karington u kojem se bivšeg varaždinskoga gradonačelnika i njegovog zamjenika, uz ostalo, tereti da su dobili stanove u Stanoingovoj zgradi u Aleji kralja Zvonimira, popularno zvanoj Kartingtonka.

A kakvi su bili odnosi između Grada Varaždina i nekada najvećeg graditelja stanova na sjeverozapadu Hrvatske, govorio je svjedok Antun M., koji je u varaždinskom Upravnom odjelu za komunal radio kao viši stručni referent zadužen za obračun komunalnih doprinosa i nadzor zelenih površina te groblja.

- Problemi vezani uz društvo Stanoing, za koje me predsjednica vijeća pita, mogu reći da su postojali. Mislim da je za to razlog bio taj što je prije mog dolaska u Upravni odjel, Stanoing imao zaposlenu osobu, koja je obračunavala komunalni doprinos za projekte Stanoinga, za što mu je Grad plaćao naknadu. Grad je odlučio, kako zbog smanjenja troškova, tako i zbog objektivnosti, zaposliti osobu u Gradu koja će to raditi, a to sam bio ja. Pretpostavljam da je to jedan od razloga zašto je Eduard Brumen, direktor Stanoinga, na svaki predmet i rješenje koje sam riješio, uložio žalbu. Riješio sam sigurno 37-40 predmeta za Stanoing, na svaki je uložena žalba i sve žalbe odbijene su od strane drugostupanjskog tijela jer sam ja doista bio detaljan i radio sam u cijelosti sukladno propisima, naveo je svjedok.

Kod velikih investitora, kako je pojasnio, komunalni doprinos se mogao plaćati i na način da se pola iznosa plati u novcu na rate, a za protuvrijednost polovine iznosa da to društvo, obveznik plaćanja komunalnog doprinosa, izgradi za korist Grada komunalnu infrastrukturu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...