Stanoing imao zaposlenika za obračun komunalnog doprinosa na plaći Grada?! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Stanoing imao zaposlenika za obračun komunalnog doprinosa na plaći Grada?!

Ivica Kruhoberec | 31.1.2022. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Ispitivanjem novih svjedoka, nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu suđenje Ivanu Čehoku, Zlatku Horvatu i ostalima, koje USKOK tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti i dr. Riječ je o u tzv slučaju Karington u kojem se bivšeg varaždinskoga gradonačelnika i njegovog zamjenika, uz ostalo, tereti da su dobili stanove u Stanoingovoj zgradi u Aleji kralja Zvonimira, popularno zvanoj Kartingtonka.

A kakvi su bili odnosi između Grada Varaždina i nekada najvećeg graditelja stanova na sjeverozapadu Hrvatske, govorio je svjedok Antun M., koji je u varaždinskom Upravnom odjelu za komunal radio kao viši stručni referent zadužen za obračun komunalnih doprinosa i nadzor zelenih površina te groblja.

- Problemi vezani uz društvo Stanoing, za koje me predsjednica vijeća pita, mogu reći da su postojali. Mislim da je za to razlog bio taj što je prije mog dolaska u Upravni odjel, Stanoing imao zaposlenu osobu, koja je obračunavala komunalni doprinos za projekte Stanoinga, za što mu je Grad plaćao naknadu. Grad je odlučio, kako zbog smanjenja troškova, tako i zbog objektivnosti, zaposliti osobu u Gradu koja će to raditi, a to sam bio ja. Pretpostavljam da je to jedan od razloga zašto je Eduard Brumen, direktor Stanoinga, na svaki predmet i rješenje koje sam riješio, uložio žalbu. Riješio sam sigurno 37-40 predmeta za Stanoing, na svaki je uložena žalba i sve žalbe odbijene su od strane drugostupanjskog tijela jer sam ja doista bio detaljan i radio sam u cijelosti sukladno propisima, naveo je svjedok.

Kod velikih investitora, kako je pojasnio, komunalni doprinos se mogao plaćati i na način da se pola iznosa plati u novcu na rate, a za protuvrijednost polovine iznosa da to društvo, obveznik plaćanja komunalnog doprinosa, izgradi za korist Grada komunalnu infrastrukturu...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci