SLUČAJ QUATTRO Policajca bacio na tlo, udario u glavu te uhvatio oko vrata i počeo gušiti, a onda...

| 13.11.2023. u 19:01h | Objavljeno u Crna kronika

Nakon sedmomjesečne istrage, Dino i Ivan Sušec te David Božić optuženi zbog prisile prema policijskim službenicima, odnosno napada. Dok dvojica policajaca tvrde da su ih napali i udarali, okrivljeni to poriču.

Protiv Dine Sušeca i Davida Božića, nakon sedmomjesečne istrage, varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog prisile prema službenoj osobi s namjerom da ih silom spriječe u obavljanju službene radnje, a drugookrivljenog Ivana Sušeca, oca prvookrivljenog i općinskog vijećnika iz redova HDZ-a, tereti se za napad i nanošenja tjelesne ozlijede policijskim službenicima.

Ova bi djela, prema optužnici, počinili na parkiralištu ugostiteljskog objekta Quattro u Trnovcu Bartolovečkom 11. ožujka ove godine, i to sat iza pomoći.

- Policijski službenici Policijske postaje Varaždin M. P. i D. H. pristigli su radi dojave o remećenju javnog reda i mira te su započeli s postupanjem prema prvookrivljenom i trećeokrivljenom. U nakani da ih u tome spriječe - a drugookrivljeni nezadovoljan time što policijski službenici postupaju prema njegovom sinu – prvo je Dino Sušec krenuo prema policijskom službeniku M.P., kojeg je s obje ruke odgurnuo u predjelu ramena i prsiju, tako da je ovaj zateturao korakom unatrag. Nakon toga je policijskog službenika D. H. jednom rukom uhvatio za ovratnik jakne te povukao prema dolje, a zatvorenom šakom druge ruke ga udario u predjelu nosa, nastavljajući zamahivati rukom prema njemu, dok se ovaj branio, stoji u optužnici.

Nakon što su obojica pali na tlo, kako se nastavlja, Dino Sušec bi policijskog službenika D. H. desnom rukom obuhvatio oko vrata, povukao ga prema sebi i počeo ga gušiti, a u čemu ga je pokušavao spriječiti policijski službenik M. P.

- Međutim, njemu je prišao Ivan Sušec, koji je vikao da mu pusti sina te je policijskog službenika s leđa počeo rukama vući prema natrag, ali se službenik uspio istrgnuti iz njegovog zahvata te je krenuo pomoći kolegi. Zatim je Ivan Sušec s Davidom Božićem ponovno prišao s leđa M. P. i rukama ga vukao za jaknu u predjelu ramena, dok ga je David Božić rukom obuhvatio oko vrata i stiskao, uslijed čega su sva trojica pali na tlo. Policijski je službenik ipak uspio ustati, a kako bi otklonio daljnji napad na sebe i D. H, ispalio je upozoravajući hitac iz službenog pištolja u zrak, navodi se u optužnici.

Dino Sušec i David Božić prestali su nakon hica s nasilnim radnjama, ali ne i Ivan Sušec...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...