SLUČAJ KULTURANA Optuženi nisu trebali biti pušteni, žalba na rješenje Županijskog suda Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SLUČAJ KULTURANA Optuženi nisu trebali biti pušteni, žalba na rješenje Županijskog suda

VV | 8.4.2022. u 19:29h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. travnja ove godine podnijelo žalbu protiv prvostupanjskog rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je ukinut istražni zatvor dvojici hrvatskih državljana (2001. i 1995.) protiv kojih je podignuta optužnica i vodi se glavna rasprava zbog kaznenog djela teškog ubojstva na štetu 35-godišnjaka.

- Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenih činjenica. Državno odvjetništvo smatra da je istražni zatvor trebalo produljiti, a ne ukinuti,  jer i nadalje postoje sve one činjenice na temelju kojih je okrivljenicima, do sada, tijekom postupka bio određen i produljivan istražni zatvor - objavio je DORH.

Riječ je o slučaju Kulturana, odnosno kaznenom postupku koji se na Županijskom sudu Varaždin vodi protiv Ivora Vujasinovića, Asje Gorski, Ivana Gorskog i Dominika Žnidarića za ubojstvo Nine Čengića ispred nekadašnjeg kluba Kulturane kod Graberja koje se dogodilo prošle godine. Istražni zatvor ukinut je protiv optuženog Ivana Gorskog i Dominika Žnidarića. 

- Ubojstvo kod Kulturane: Dvoje od četvero optuženih se puštaju na slobodu uz mjere opreza