Slučaj Kulturana: Županijsko državno odvjetništvo odustalo od teškog ubojstva Foto: Martin Novosel

Slučaj Kulturana: Županijsko državno odvjetništvo odustalo od teškog ubojstva

| 28.11.2022. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

U utorak, 22. studenog, održano je ročište u slučaju ubojstva Nine Čengića kod Graberja, nekadašnjeg kluba Kulturane, 2021. godine u kojem su okrivljeni Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Dominik Žnidarić i Ivan Gorski. Ročište je odgođeno za 29. studeni u 8:15 sati jer je došlo do promjene optužnice.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo je do sada teretilo okrivljene za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, ali sada su promijenili optužnicu u tešku tjelesnu ozljedu s posljedicom smrti.

- Utvrđuje se da je od strane ŽDO u Varaždinu u spis zaprimljen podnesak od 21. studenog 2022. kojim se mijenja činjenični i zakonski opis te pravna kvalifikacija kaznenog djela koja se stavljaju na teret prvo do četvrto optuženima. Utvrđuje se da je tijekom jučerašnjeg dana isti putem e-komunikacije dostavljen braniteljima prvo do četvrto optuženima, dok je pred raspravu isti uručen prvo do četvrto optuženima - stoji u zapisniku sa Županijskog suda tj. suca u ovom slučaju Alana Pretkovića.

Branitelj prvooptuženog Ivora Vujasinovića, Goran Vučetić tražio je odgodu s obzirom na zaprimljen podnesak kako bi pripremili obranu glede ovako izmijenjenog činjeničnog i zakonskog opisa, odnosno pravne kvalifikacije te s time u svezi pripremili i završne riječi čime su se pridružili svi branitelji ostalih optuženih.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...