SLUČAJ KAPTOL "Ovdje se radi o dobroj namjeri, a ne zlonamjernoj pozajmici"

| 11.2.2019. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

- Godinama sam vodio Coning, prije nego što su vođenje preuzeli Lovrenčić, Ptiček i Prpić, tako da mogu reći da se ovdje radi o dobroj namjeri, a ne zlonamjernoj pozajmici, ali to ne znači da nije trebalo poduzeti sve mjere da se ona naplati, naglasio je Radimir Čačić, varaždinski župan i bivši suvlasnik Coninga, tijekom svjedočenja na varaždinskom Županijskom sudu gdje se vodi postupak protiv Stjepana Ptičeka, Miroslava Medurića i Franca Kocjana.

Iako se kao državni dužnosnik morao povući iz upravljačkih i nadzornih tijela Coninga u predati na odvjetnika upravljačka prava u poduzeću u kojem je imao nešto više od 20 posto dionica, Čačić je bio upoznat s pozajmicom AIC-u jer mu je Ptiček najavio namjeru suradnje s Katoličkom crkvom, pojašnjavajući da postoji komunikacija s tadašnjim izvođačima na rekonstrukciji katedrale.

- Ponekad su se konzultirali sa mnom, bez obzira što su moja upravljačka prava bila prenijeta na Žurića, a nadzornom su odboru bili moja sestra Ramuščak i Lovrenčić kao njezin zamjenik. Što se tiče poslova sa crkvom, rekao sam „dapače“, budući da se radi o velikom investitoru, a bio mi je poznat i njezin šef financija, Mijo Gabrić, koji je dolazio u moje ministarstvo na razgovore u vezi povrata imovine Crkvi. Sve što je on tražio nije se moglo realizirati, ali je bilo i onoga što je bilo i u interesu države i u interesu Crkve - svjedočio je Čačić, napominjući da nakon toga nije ništa čuo i vezi sporne pozajmice sve dok mu na nju nije ukazao tadašnji direktor Coninga Davorin Prpić, najavljujući da će poduzeti sve da se vrati.

                    Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci