SLUČAJ DEKI Obrana traži da se odbace audio snimke prisluškivanja Jaroša Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SLUČAJ DEKI Obrana traži da se odbace audio snimke prisluškivanja Jaroša

Martin Novosel | 20.11.2023. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Iako se još krajem lipnja trebalo na sudu raspraviti vještačenje o tome jesu li su audio snimke prisluškivanja okrivljenog Zdenka Jaroša - na kojima se temelji veliki dio optužnice protiv njega u slučaju ubojstva Dejana Petrekovića 10. srpnja 2018. godine - do toga nije došlo, kao ni ovih dana, iako se početkom rujna trebalo konačno razriješiti pitanje (ne)ispravnosti snimljenog dokaznog materijala.

Naime, Jaroš se žalio da mu, prema spisima i podacima koje je predalo Državno odvjetništvo, nisu predali svi dokazni materijali, tako da “trakavica” s dokaznim materijalima traje zapravo od samog početka suđenja. A od tada Jaroš tvrdi da su svjedok Nemanja Grčić te Aleksandar Maksimović, drugooptuženi u ovom postupku, zajedno dogovorili da mu podmetnu ubojstvo, inkriminiraju ga putem audio snimaka policijskog nadzora, ali isto tako tvrdi da postoje snimke koje dokazuju njegovu nevinost.

- Grčić i Maksimović su se dogovorili da me se tereti za ubojstvo, a ću to dokazati tijekom postupka. Za to da Grčić govori neistinu postoje i snimke nadzornih kamera iz kojih je vidljivo da sam u 17.22 bio kod ulaznih vrata kladišta. Isto tako, iz nadzornih kamera je vidljivo da sam u 17.22 i 17.37 šetao ispred skladišta te da u tom trenutku nisam ulazio u skladište. U 17.41 odlazim automobilom, a vraćam se u 18.51, a kroz koje cijelo vrijeme me nije bilo u skladištu - rekao je Jaroš na jednom od prvih ročišta...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...