Skretala u dvorište pa ju zbog neprilagođene brzine "napucao" kamionom 64-godišnjak

J.Š./ Varaždinske vijesti | 10.6.2021. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 9. lipnja oko 7.40 sati na državnoj cesti D-3 u Breznici. Muškarac starosti 64 godine upravljao je teretnim vozilom iz smjera Novog Marofa u smjeru Zagreba.

Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 42-godišnjakinja, koja se zaustavila na kolniku radi skretanja u lijevo u dvorište te propuštanja vozila iz suprotnog smjera.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 9. lipnja u 14.15 sati u Prebukovju, ozlijeđen je 36-godišnjak. On je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, u smjeru Bednje.

Dolaskom na nizbrdicu i desni oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u desno u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđen te je sam zatražio liječničku pomoć.

Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.