Sjeo za volan sa 2,78 promila i sa zabranom izdavanja vozačke, policija mu oduzela auto

vv | 6.11.2023. u 13:19h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 3. studenog oko 21.10 sati u ulici Augusta Šenoe u mjestu Sigetec Ludbreški, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojem je pod utjecajem alkohola od 1.34 promila upravljao 56-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 4. studenog oko 2.10 sati u Varaždinskoj ulici u Črešnjevu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojem je pod utjecajem alkohola od 1.89 promila upravljao 34-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 4. studenog u 20.50 sati u ulici Ivana Rabuzina u Varaždinu, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak. On je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2.78 promila i za vrijeme kad mu je rješenjem PU varaždinske oduzeto pravo na podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku postaju Varaždin. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje od 7 dana zatvora.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 odbijanje alkotestiranja, 93 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 95 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 250 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.78 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dva vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, jedan vozač je uhićen te priveden na nadležni Općinski sud.