Sin i unuk se napili pa vrijeđali majku, odnosno baku

vv | 25.5.2024. u 11:30h | Objavljeno u Crna kronika

Općinski sud u Varaždinu proglasio je krivim R. M. i M. B. jer su 8. travnja oko 23: 45 sati, u Varaždinu ponovili nasilje u obitelji, unatoč pravomoćnoj presudi na štetu majke prvookrivljenog te bake drugookrivljenog.

Nakon što su tijekom poslijepodneva konzumirali alkoholna pića, počeli vikati i derati se na žrtvu te ju vrijeđati raznim pogrdnim riječima samo zato što im je rekla da se smire i prestanu praviti nered po stanu jer ne može spavati.

- K... stara! Kaj hoćeš?! ... mater, krvavu!”, vrijeđao ju je sin, a i unuk ju je vrijeđao, čime su prouzročili uznemirenost i povredu dostojanstva pa su kažnjeni s po 300 eura, ali se svakom okrivljeniku u novčanu kaznu uračunava vrijeme koje su proveli uhićeni u policijskoj postaji od 9. travnja od 00:20 sati do 9. travnja 2024. do 14:55 sati kada je od strane suda pušten na slobodu, kao jedan dan zatvora, što iznosi 39,82 eura, slijedom čega svakom okrivljeniku preostaje platiti iznos od 260,18 eura na ime novčane kazne.

Sin je u svojoj obrani naveo da živi u stanu koji je vlasništvo njegove majke, a povremeno k njima u posjetu dolazi njegov sin, koji ponekad i prespava. - Naš odnos je dobar. Majka ima 89 godina, kuha, iako se teže kreće, a ja obavljam ostale poslove. No, svaka dva mjeseca se napijem i to najčešće kod kuće. Tako je bilo i 8. travnja. Nalazili smo se u mojoj sobi kada je tamo došla majka i rekla da se stišamo. Ne sjećam se koje sam joj riječi rekao, ali svakako da nas pusti na miru jer razgovaramo. No, možda sam joj rekao i koju pogrdnu riječ, odnosno psovku, vjerojatno jesam. rekao je prvookrivljeni, dodajući da joj je sin rekao da izađe van, ali nije bio grub.

Ne zna tko je pozvao policiju, a njegova majka često “prijeti” da će zvati i Centar za socijalnu skrb i policiju.