Na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu ozlijeđene su tri osobe

Šestero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda

I.D./Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 15:24h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 9. lipnja oko 11.45 sati u Varaždinu. Vozačica u dobi od 20 godina upravljala je osobnim vozilom Vrazovom ulicom u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Graberje, započela je skretanje u lijevo, oduzevši prednost prolaska biciklu kojim je iz suprotnog smjera, uz desni rub kolnika, zadržavajući smjer kretanja, upravljala 62-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udarila u prednji kotač bicikla, pri čemu je biciklistica pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 11. lipnja oko 3.20 sati na županijskoj cesti kod Ribić Brega, ozlijeđen je 33-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.57 g/kg iz smjera Klenovnika prema Druškovcu. Pri izlasku iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevi cestovni jarak, udarivši pritom u prometni znak. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 11. lipnja oko 16.50 sati na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom krajnjom lijevom prometnom trakom zapadnog kolnika Međimurske ulice iz smjera Međimurja. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom, ušao je u isto i započeo skretati u lijevo na znak zelenog svjetla na semaforu, a da prethodno nije propustio motocikl kojim je iz suprotnog smjera krajnjom lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Međimurske ulice, također na znak zelenog svjetla na semaforu, zadržavajući smjer kretanja ravno, upravljao 29-godišnjak. Zbog toga je došlo do udara prednjeg kotača motocikla u desni bočni dio osobnog vozila, pri čemu je motociklist izgubio ravnotežu i pao na kolnik. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač motocikla i dvoje putnika iz osobnog vozila starosti 29 i 5 godina. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 11. lipnja oko 23.25 sati u Jurketincu. Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg iz smjera Varaždina u smjeru Grede. Dolaskom u Jurketinec, prednjim desnim dijelom vozila, udario je u 34-godišnjeg pješaka koji se kretao desnom stranom kolnika u istom smjeru, pod utjecajem alkohola od 1.97 g/kg i bez korištenja reflektirajućeg prsluka. Pješak je pritom ozlijeđen te je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 19-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Od ostalih događaja, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 13 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Jazbini Cvetlinskoj, Žigrovcu, Ludbregu, Gornjem Vratnu, Donjem Kućanu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz tuču, svađu i viku, naročito drsko i nepristojno ponašanje, držanje životinja bez nadzora, odavanje prosjačenju te davanje alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola.

Označeno u