Sedmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije Foto: VV arhiva / ilustracija

Sedmero ozlijeđenih u prometnim nesrećama tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 24.8.2020. u 10:01h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 21. kolovoza oko 8.45 sati u Čukovcu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Mladić u dobi od 25 godina upravljao je traktorom s priključenom prikolicom. Dolaskom na nizbrdicu, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vozila i tereta na prikolici, izgubio je nadzor nad upravljačem i prednjim dijelom traktora udario u zemljani nasip, pri čemu se traktor višestruko prevrnuo. Vozač i 11-godišnji putnik s traktora koji je do tada sjedio na stražnjem desnom blatobranu traktora, skočili su prilikom prevrtanja s traktora na zemljanu površinu, pri čemu su ozlijeđeni. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. kolovoza oko 10.20 sati u Donjoj Voći ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac starosti 64 godine upravljao je osobnim vozilom županijskom cestom iz smjera Varaždina. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, u kočenju je prednjim dijelom vozila udario u 73-godišnjeg pješaka koji se kretao lijevom stranom kolnika iz suprotnog smjera, na način da se nije kretao što bliže rubu kolnika da time ne ometa promet. Pješak je uslijed udara pao na kolnik pri čemu je lakše ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena na mjestu događaja.

Tri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 21. kolovoza oko 17.15 sati na raskrižju državne ceste D-2 i prilazne ceste za Motičnjak. Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom iz smjera Varaždina u smjeru Trnovca. Dolaskom do raskrižja s prilaznom cestom za Motičnjak, započeo je skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, upravljala 21-godišnjakinja. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela vozila vozačice u stražnji desni bočni dio vozila 50-godišnjaka, koje je od siline udara odbačeno van kolnika u polje kukuruza. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača i 19-godišnja putnica iz vozila 21-godišnjakinje. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 22. kolovoza oko 2.10 sati, u Ulici Mate Rupčića u Vinici, ozlijeđen je 20-godišnjak. On je upravljao mopedom te je u jednom trenutku, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio udesno van kolnika. Tom je prilikom prednjim dijelom mopeda udario u stablo, pri čemu je pao na tlo. Ozlijeđeni je mladić prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje je zadržan na liječenju.

Označeno u