S 1,93 promila jurio Breznicom pa sletio s ceste

M.P./Varaždinske vijesti | 6.6.2018. u 08:33h | Objavljeno u Crna kronika

U Preradovićevoj ulici u Varaždinu u ponedjeljak oko 16 sati ozlijeđen je 39-godišnji motociklist.

Iz policije izvještavaju da je nesreću skrivio 36-godišnjak koji je, vozeći se autom desnom prometnom trakom u smjeru Kukuljevićeve ulice, u jednom trenutku započeo mijenjati prometnu traku bez da se prethodno uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom je prednjim lijevim bočnim dijelom auta udario u desni bočni dio motocikla kojim je u istom smjeru lijevom prometnom trakom vozio 39-godišnjak. Vozač motocikla je uslijed udara pao na kolnik, pri čemu je lakše ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena na mjestu događaja.

U nesreći u Breznici u ponedjeljak oko 17.40 sati ozlijeđen je 44-godišnjak. Vozeći se autom s 1,93 promila alkohola u krvi iz smjera Varaždina prema Zagrebu, pri izlasku iz blagog lijevog zavoja je zbog neprilagođene brzine došlo do zanošenja vozila i slijetanja u desni cestovni jarak te udara u betonski propust. Ozlijeđeni je vozač prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u nesreći u ponedjeljak oko 16.30 sati u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu.

- Žena starosti 39 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Donjeg Kućana. U jednom je trenutku započela radnju pretjecanja bicikla kojim je uz desni rub kolnika u istom smjeru upravljala 31-godišnjakinja. Tom je prilikom desnim retrovizorom vozila udarila vozačicu bicikla, koja je uslijed udara pala na kolnik. Ozlijeđenoj je biciklistici medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine ozljede za sad nisu okvalificirane - izvijestili su iz varaždinske policije.

Označeno u