Rekorder vikenda napuhao 2.33 promila u Babincu

VV | 6.3.2023. u 16:23h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 5. ožujka oko 01.10 sati u Varaždinskoj ulici u Babincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.33 promila upravljao 53-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 30 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 139 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno 277 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prilikom nadzora zaustavljeno je i kontrolirano ukupno 335 vozila/vozača.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.33 promila, utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 83 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama do otrežnjenja.