Rekorder policijske akcije "Alkohol" 36-godišnji biciklist u Ivancu Foto: ilustracija

Rekorder policijske akcije "Alkohol" 36-godišnji biciklist u Ivancu

Varaždinske vijesti | 14.10.2019. u 11:50h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u noći sa subote na nedjelju, 12./13. listopada, od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol i/ili droga“. Akcija je provedena zajedno sa Policijskom upravom međimurskom.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je kontrolirano 77 vozača, a tom je prilikom utvrđeno 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 13 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola svih 16 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila.

- Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača bicikla starosti 36 godina, a iznosi 2.38 g/kg. Isti je zatečen dana 13. listopada 2019. godine u 3.15 sati u Ivancu - priopćila je varaždinska policija.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dodajmo da su varaždinski policajci od 11. do 13. listopada proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 159 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od ukupnog broja prekršaja, utvrđeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 45 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane i 68 ostalih prekršaja. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.38 g/kg alkohola u organizmu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina 108 km/h. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.