Rekorder ovog vikenda ulovljen u vožnji s 2.82 promila alkohola

VV | 24.7.2023. u 11:07h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 35 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 18 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 71 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja vožnje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom te 82 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 241 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.82 promila u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 88 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa. Jedan vozač recidivist je uhićen i doveden sucu za prekršaje gdje mu je određeno zadržavanje od 5 dana i privremeno mu je oduzeto vozilo. Tri vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja.