Rekorder napuhao 3,11 promila, završio na triježnjenju u Policijskoj postaji Ivanec Foto: unsplash/ilustracija

Rekorder napuhao 3,11 promila, završio na triježnjenju u Policijskoj postaji Ivanec

VV | 27.2.2023. u 11:16h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 25. veljače oko 21,05 sati u mjestu Jerovec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 3,11 promila upravljao 55-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ivanec gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 25. veljače oko 21,40 sati u Vinici, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,21 promila upravljao 37-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Varaždin gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 26. veljače oko 02,05 sati u mjestu Gačice, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao 33-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ivanec gdje je u smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 13 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenom osobom i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 30 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 111 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 111 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 2285 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.11 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen, te će biti doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu, a tri vozača su zadržana u prostorijama do otrežnjenja.