Recidivist u počinjenju najtežih prometnih prekršaja završio u zatvoru

Varaždinske vijesti | 26.9.2022. u 10:20h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U nedjelju, 25. rujna ove godine 35 minuta nakon ponoći u Nedelišću, Štamparskoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su Fiat Punto, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji vozač.

Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,48 g/kg, dok je uvidom u Informacijski sustav MUP-a (evidenciju vozača i vozačkih dozvola) utvrđeno da je vozač upravljao automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta rješenjem nadležne policijske uprave.

Tijekom postupanja policijskih službenika 27-godišnji vozač ih je verbalno vrijeđao i omalovažavao. Vozač je uhićen i priveden u Postaju prometne policije Čakovec.

U nedjelju, 25. rujna u prijepodnevnim satima 27-godišnji vozač (recidivist) uz optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je dežurnom sucu Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja sudac mu je odredio zadržavanje najduže do 15 dana te je predan u varaždinski zatvor.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) sankcioniran je izricanjem novčane kazne.