Razbojništvo u Brezničkom Humu, dvojica ukrala nekoliko desetaka tisuća kuna Foto: ilustracija

Razbojništvo u Brezničkom Humu, dvojica ukrala nekoliko desetaka tisuća kuna

I.D./Varaždinske vijesti | 19.7.2018. u 10:10h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 18. srpnja oko 0.30 sati, dvojica nepoznatih muškaraca počinila su razbojništvo nad 27-godišnjim zaposlenikom benzinske postaje u Brezničkom Humu.

Kako je izvijestila varaždinska policija, muškarci su ušli u benzinsku postaju i uz prijetnju oružjem, od 27-godišnjaka zatražili novac te se nakon što su uzeli iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna, udaljili pješke s mjesta događaja. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 16. do 18. srpnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije nekadašnjeg nogometnog kluba u Strmcu Podravskom. Tom je prilikom otuđio televizor i po igralištu razbacao stolice, plastičnu ambalažu i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu direktorice knjigovodstvenog trgovačkog društva iz Varaždina, da je trgovačko društvo oštećeno prijevarom. Prema prijavi, ona je dana 12. srpnja, na svoj e-mail zaprimila poruku s lažno kreirane adrese na ime vlasnice trgovačkog društva, u kojoj poruci se traži od nje da izvrši međunarodnu transakciju (kupovinu kapitala) na račun otvoren pri banci u Engleskoj. Navedena je provjerila broj računa tvrtke primateljice te uplatila iznos od oko 28 000 eura. Nakon što je u ponedjeljak, 16. srpnja, ponovno zaprimila poruku s lažne e-mail adrese na ime vlasnice, u kojoj se traži druga međunarodna transakcija u iznosu od oko 26 000 eura, posumnjala je i u kontaktu s vlasnicom utvrdila da ona nije poslala poruke niti tražila provedbu spornih transakcija. Trgovačko je društvo oštećeno za iznos od oko 209 000 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Od ostalih događaja, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su tri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu i u dva slučaja u Varaždinu.