Radnike nije plaćao, a posuđeni novac nije vratio čak ni župniku, i to više od milijun i pol kuna!?

| 2.12.2022. u 20:21h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv 32-godišnjaka zbog prijevare, dvije prijevare u gospodarskom poslovanju i neisplate plaće.

Tereti se da je od studenog 2020. do srpnja prošle godine u mjestima kraj Čakovca u više navrata tražio od mjesnog župnika da mu posudi novac, lažno predočavajući kako mu je novac potreban za deblokadu računa u stranim bankama i da će ga vratiti, iako uopće nije imao namjeru vraćanja novca, ali mu je oštećenik povjerovao i predao više od 1.715.000 kuna, koje je okrivljenik potrošio u kladionici i za druge osobne potrebe, a oštećeniku je vratio svega oko deset posto od posuđenog iznosa. 

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je kao direktor dvaju trgovačkih društava od studenog 2019. nadalje, ugovorio s vlasnicom obrta pružanje knjigovodstvenih usluga za društva uz plaćanje mjesečne naknade te ishodio od nje da posudi novac jednom njegovom društvu, lažno predočavajući da će uredno plaćati usluge i vratiti novac, iako nije imao takvu namjeru. Tereti ga se da nije plaćao obrtu račune za knjigovodstvene usluge niti je vratio posuđeni novac, čime je svojim društvima pribavio protupravnu korist veću od 76.000 kuna. 

Okrivljenika se također tereti da sedmorici radnika svojeg trgovačkog društva nije isplatio plaće za lipanj i srpanj 2020. godine u iznosu većem od 54.000,00 kuna niti im je uručio obračune iznosa koje im je bio dužan platiti.  

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru u drugom predmetu zbog prijevare u kojem se sumnjiči da su mu oštećenici povjerovali i predali mu ukupno više od 3.800.000 kuna, koje je potrošio u kladionici, za igre na sreću i druge osobne potrebe, dok oštećenicima nije vratio ništa.