Rad za opće dobro za uvrede, šamare, prijetnje ubojstvom…

vv / dorh | 21.10.2020. u 20:41h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog tog što je izvanbračnoj supruzi prijetio da će je usmrtiti i teško ozlijediti, pri čemu ju je ošamario te glavom udarao o zid, varaždinski Općinski sud proglasio je krivim D.B. (1991.) za teško kršenje propisa o zaštiti od nasilja u obitelji, budući da je kod bliske osobe izazvao strah za sigurnost te je doveo u ponižavajući položaj, a pri tome dijete zlostavljao.

Događalo se to od 19. srpnja 2018., kada je izvanbračnu suprugu D.M., zbog ljubomore, uhvatio za vrat i zatim je njezinom glavom udario po zidu kupaonice, nakon čega joj je držao glavu prislonjenu uz zid, dok ju je 6. svibnja prošle godine ošamario i uzeo joj mobitel, a dan kasnije na dvorištu i u garaži obiteljske kuće rekao joj da će je zatući i razbiti joj nos.

U međuvremenu, također zbog ljubomore, vrijeđao je svoju izvanbračnu suprugu, govoreći joj da je „kurva“ i „drolja“. Pri tome ju je u nekoliko navrata ošamario te joj grozio da će je upucati u glavu, prijeteći joj plinskim pištoljem i hvatajući ju za vrat, govoreći joj da će je zatući jer mu je odbijala dati svoj mobitel.  

Sve to događalo se u prisutnosti njezinog sina (2015.), čime je ugrozio pravilan psihofizički razvoj djeteta.  

Za kaznena djela na štetu izvanbračne supruge okrivljeni je osuđen na ukupno osam mjeseci zatvora, a djeteta sedam mjeseci, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet mjeseci, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 540 sati rada jer se  jedan dan zatvora zamjenjuje s dva  sata rada.

Žalba protiv presude nije dopuštena ODO u Varaždinu, okrivljeniku te branitelju okrivljenika jer su se na raspravi odrekli svog prava na žalbu, no protiv presude dopuštena je žalba Županijskom sudu u Varaždinu oštećenoj.