PU varaždinska: Proteklog vikenda 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola

VV | 31.1.2022. u 09:58h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 28. siječnja oko 19 sati u ulici Kardinala Franje Kuharića u Ludbregu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su 52-godišnjeg vozača bicikla koji je krivudao po cesti. Alkotestiranjem je utvrđeno da isti biciklom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.10 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 28. siječnja oko 22.45 sati u ulici Mirka Maleza u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod vidnim utjecajem alkohola upravljao 41-godišnjak. Isti je odbio ponuđeno alkotestiranje te je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

U subotu, 29. siječnja oko 0.15 sati u ulici Miroslava Krleže u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg upravljao 23-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

U nedjelju, 30. siječnja oko 22 sati u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, za vrijeme dok mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola. Isti je policijskim službenicima dragovoljno predao metalnu drobilicu i 0.2 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu te izjavio da je konzumirao opojna sredstva, ali je ponuđeno testiranje na prisutnost droga odbio. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićen je i doveden u Policijsku upravu varaždinsku radi privođenja na Općinski sud u Varaždinu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 109 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testa na droge, 28 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom, 2 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te 33 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.10 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 100 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, 3 vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan vozač je uhićen radi privođenja na Općinski sud u Varaždinu.

Označeno u