PU varaždinska: Alkotestirano 85 vozača, utvrđena 23 prekršaja

VV | 26.9.2022. u 16:14h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2.23 g/kg. Isti je zatečen dana 25. rujna 2022. godine u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 23. do 25. rujna  (petak/ponedjeljak) 2022. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 31 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te  71 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 158 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.56 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 104 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa,  dok nije bilo uhićenih i zadržanih vozača.