"Sin nije htio ići bivšoj supruzi, ali je morao zbog korupcije u sustavu"

vv | 12.10.2023. u 17:30h | Objavljeno u Crna kronika

Ima veza i brakova koji propadnu, ali bivši partneri uspiju se dogovoriti o svemu pa i skrbništvu o zajedničkoj djeci. Ali, osim ovih primjera, ima i onih koji to ne uspiju. U tim slučajevima uključuju se institucije, koje bi trebale biti pravedne i nepristrane.

No, što ako nisu (uvijek) takve? Tada nastanu problemi na koje ukazuje 38-godišnji D. D., otac dvaju sinova koji su mu oduzeti sudskim putem, mimo volje djeteta, kao i svake logike.

- Deset godina bio sam u braku s bivšom suprugom. A onda, 2016. otkrio sam da me vara. Uzela je mlađeg sina i otišla. No, ubrzo se vratila - veli nam sugovornik, dodajući kako joj je sve oprostio jer ga je uvjerila da je to bila slučajnost koja se neće ponoviti.

Međutim, nedugo nakon toga - ponovilo se. I to ne jednom. I ne samo s jednim muškarcem.

- Opet je otišla s mlađim sinom, dok je stariji ostao kod mene sve do sredine 2021. godine. Tada pokreće pravnu bitku kako bi i stariji sin  živio s njom, valjda zbog alimentacije. Međutim, stariji sin nije htio ići s njom, ali je morao. Rezultat je to pristranog rada centra za socijalnu skrb i suda, a sve zahvaljujući sudskom vještaku psihijatru, koji je tražio novac za svoje vještačenje. Nisam mu ga htio dati i zato sam ostao bez djeteta - tvrdi sugovornik, protiv kojeg je vođen i sudski postupak jer nije htio postupiti sukladno sudskom rješenju u vezi susreta s djetetom, ali je na kraju oslobođen.

Veliku nadu danas polaže u to da je stariji sin napunio 14 godina pa može ponovno odlučivati kod koga će biti.

Označeno u