Provedene akcije "Alkohol" i "Mopedisti i motociklisti" - ukupno utvrđeno 53 prekršaja

VV | 24.7.2023. u 21:12h | Objavljeno u Crna kronika

Sa subote na nedjelju, 22/23. srpnja, u vremenu od 20.00 do 4.00 sati, na području PU varaždinske provedena je operativna akcija „Alkohol“. Tom prilikom utvrđeno je 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj odbijanja alkotestiranja. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola tri vozača su zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja, a 18 ih je isključeno iz prometa. Također je utvrđeno i 31 ostalih prekršaja iz ZSPC-a.

U nedjelju, 23. srpnja u vremenu od 10.00 do 18.00 sati na području PU varaždinske provedena je operativna akcija „Mopedisti i motociklisti“. Tom prilikom utvrđena su ukupno 33 prekršaja iz ZSPC-a. Od navedenog broja prekršaja 20 su počinili vozači motocikala i mopeda, a najviše prekršaja se utvrdilo u vidu neisticanja registarske pločice, prekoračenja brzine, vožnje bez odgovarajuće kategorije, vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje. U akciju je bio uključen mobilni tim prometne policije sastavljen od presretača i četiri policijska službena motocikla.

U nedjelju 23. srpnja, u vremenu od 11.00 do 22.00 sati održano je javno okupljanje pod nazivom 3. Meet Tuning Crew Varaždin na području Aerodroma Varaždin. Javno okupljanje nadzirano je od strane policijskih službenika PPRP Varaždin i snimano policijskim dronom. Prilikom javnog okupljanja nije bilo negativnosti. (fotografije u prilogu).