Proteklog vikenda zabilježeno 14 nesreća, tri nesreće s ozlijeđenim osobama

Varaždinske vijesti | 23.12.2019. u 10:49h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 20. prosinca oko 7.15 sati u Nedeljancu, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno jedno dijete. Žena starosti 61 godinu upravljala je osobnim vozilom iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije se približavala sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti vozilo da bi propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, te je tom prilikom prednjim djelom vozila udarila u 10-godišnjeg dječaka koji je započeo prelaziti kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Dječak je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 20. prosinca oko 16.30 sati u Turčinu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Muškarac starosti 55 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.82 g/kg. Upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Tomaševca. Dolaskom do raskrižja s Kolodvorskom ulicom na kojem se prometom upravlja pomoću semafora, u raskrižje je sa vozilom ušao na znak zelenog svjetla na semaforu i skrenuo u lijevo u smjeru Gornjeg Kneginca, kojom prilikom je oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu kojim je Zagrebačkom ulicom upravljao 54-godišnjak, a koji je vozilom ušao u raskrižje također na znak zelenog svjetla na semaforu. Ozljede je zadobio vozač osobnog vozila i putnica starosti 55 godina. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U petak, 20. prosinca oko 16.30 sati na državnoj cesti u Donjem Knegincu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena  jedna osoba. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom državnom cestom D-528 u smjeru auto ceste. Zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila prilikom vožnje u slijedu prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 39-godišnjak. Uslijed udara vozilo je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim djelom udario u zaustavljeno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak. Ozljede je zadobio 39-godišnji vozač i 40-godišnja suputnica. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to jedanaest prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 81 prekršaj.