Proteklog vikenda u županiji zabilježeno 10 prometnih nesreća, dvije sa smrtnim posljedicama Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda u županiji zabilježeno 10 prometnih nesreća, dvije sa smrtnim posljedicama

VV | 17.7.2023. u 16:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 10 prometnih nesreća i to 2 prometne nesreće s poginulom osobom, 4 s ozlijeđenom osobom i 4 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 106 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja vožnje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom te 33 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 250 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.16 promila u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 124 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa. Jedan vozač je uhićen i doveden sucu za prekršaje gdje mu je određeno zadržavanje od 10 dana, a jedan vozač koji je izazvao prometnu nesreću s poginulom osobom pod utjecajem alkohola je priveden pritvorskom nadzorniku.