Protekli vikend 15 prometnih nesreća sa šest ozlijeđenih i jednom preminulom osobom, 148 prekršaja... Foto: PU varaždinska

Protekli vikend 15 prometnih nesreća sa šest ozlijeđenih i jednom preminulom osobom, 148 prekršaja...

| 18.7.2022. u 17:45h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 15. srpnja oko 14.30 sati u Jalkovcu, ozlijeđen je 60-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom ulicom Braće Radić. U jednom je trenutku iz neutvrđenih razloga, sletio udesno van kolnika gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalnu ogradu obiteljske kuće. Ozlijeđenom je vozaču medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 38 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. srpnja oko 13.50 sati u Paki. On je upravljao motociklom iz smjera Breznice u smjeru Novog Marofa. Dolaskom u oštri desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju kolnika, motociklom je sletio ulijevo van kolnika na šljunčanu površinu, gdje je udario u metalnu zaštitnu odbojnu ogradu. Vozač je prilikom udara pao u odvodni kanal, dok se motocikl nastavio nekontrolirano kretati, nakon čega je sletio u odvodni kanal. Ozlijeđen je motociklist prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 16. srpnja oko 10.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 25-godišnjakinja. Ona je upravljala biciklom uz desni rub kolnika Zagrebačke ulice iz smjera Gospodarske ulice u smjeru centra grada. U jednom je trenutku započela skretanje ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je prednjim lijevim dijelom bicikla udarila u desni bočni dio osobnog vozila kojim je iza nje u istom smjeru upravljao 27-godišnjak, uslijed čega je pala na kolnik. Nakon prometne nesreće sudionici su razmijenili podatke, ali nisu tražili postupanje policije, da bi 25-godišnjakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u varaždinskoj bolnici. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 16. srpnja oko 16.50 sati u Kaštelancu, ozlijeđen je 7-godišnji dječak. On se kretao pješke, nepropisno uz desni rub kolnika te je u jednom trenutku počeo pretrčavati kolnik, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom je u njega udario motocikl kojim je bez položenog vozačkog ispita za vozila A kategorije, u istom smjeru upravljao 37-godišnjak. Od siline udara dječak i motociklist su pali na kolnik, pri čemu je dječak ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 16. srpnja oko 21.40 sati u Trakošćanskoj ulici u Lepoglavi, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 72 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.93 g/kg u smjeru Rinkovca. U jednom je trenutku prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 21-godišnjak. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 17. srpnja oko 22.20 sati u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Muškarac starosti 57 godina upravljao je mopedom pod utjecajem alkohola od 1.99 g/kg Gospodarskom ulicom iz smjera Biškupečke ulice u smjeru Istočne obilaznice. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, nije se zaustavio na znak crvenog svjetla na semaforu, već je ušao u raskrižje te pritom prednjim dijelom mopeda udario u desni bočni dio osobnog vozila kojim je Zagrebačkom ulicom u smjeru Turčina upravljao 45-godišnjak, koji je u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla na semaforu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač osobnog vozila i 6-godišnje dijete iz njegovog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća i to jedna s poginulom osobom, šest s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

>> U teškoj prometnoj nesreći na istočnoj zaobilaznici smrtno stradao 24-godišnji mladić

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 148 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 57 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te 34 ostalih prekršaja.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su dva vozača uhićena i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega su dovedeni na nadležni Općinski sud, priopćila je PU varaždinska.

Označeno u