Pronašli čovjeka kojeg se sumnjiči da je pokušao automobilom pregaziti dva policajca Foto: Ilustracija

Pronašli čovjeka kojeg se sumnjiči da je pokušao automobilom pregaziti dva policajca

VV | 19.6.2020. u 09:47h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje 25-godišnjaka, zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Varaždin po traženju jedne osobe, jučer, 18. lipnja oko 21.20 sati u Donjem Vratnu policijske službenike je na ulici osobnim vozilom pokušao udariti 25-godišnji vozač.

Očevidom je utvrđeno, da je 25-godišnjak osobnim vozilom upravljao velikom brzinom i ugrožavao mještane koji su se nalazili na ulici, nakon čega je policijski službenik pokušao znakovima upozoriti vozača da smanji brzinu. Vozač je na to okrenuo vozilo prema policijskim službenicima i pokušao ih udariti. Policijski službenici su se zbog izbjegavanja udara i pregaženja vozilom bacili u stranu, kojom prilikom su zadobili ozljede, a vozač je zbog velike brzine izgubio nadzor te je vozilom prešao na travnatu površinu neograđenog dvorišta i kuće vlasništvo 39-godišnjaka. Pritom je ugrozio vlasnike kuće i vozilom je prešao preko stopala 9-godišnjeg dječaka, koji je zadobio ozljede. Vozač je napustio mjesto događaja i udaljio se. Dječaku je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom kostiju donožja.

Intenzivnim traganjem policijskih službenika 25-godišnjak je naknadno pronađen, te je doveden u prostorije Policijske postaje Varaždin na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske uz kaznene prijave Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, te Prisila prema službenoj osobi.