REKORDERI U Ivancu izazvao prometnu nesreću, imao 2.66 promila, u Jerovcu s 3.06 promila Foto: unsplash/ilustracija

REKORDERI U Ivancu izazvao prometnu nesreću, imao 2.66 promila, u Jerovcu s 3.06 promila

vv | 20.3.2023. u 11:01h | Objavljeno u Crna kronika

Ivanec

U subotu, 18. ožujka oko 13.30 sati, u ulica Rudolfa Rajtera u Ivancu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 38 godina upravljao je motokultivatorom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.66 promila. Dolaskom do raskrižja s ulicom Rudolfa Rajtera, nije zaustavio svoje vozilo na prometni znak obaveznog zaustavljanja već je ušao u raskrižje u namjeri skretanja ulijevo, kojom prilikom je oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je upravljala 20-godišnjakinja, a koja se kretala cestom s prednošću prolaska i zadržavala je smjer svog kretanja. Nakon prometne nesreće isti je nastavio svoje kretanje bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i podatke vozila kojim je upravljao. Na oba vozila nastupila je materijalna šteta. S obzirom da je postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja isti je priveden u prostorije Policijske postaje Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jalkovec

U petak, 17. ožujka oko 19.15 sati, u ulici Braće Radić u Jalkovcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.23 promila. Dolaskom do raskrižja s Varaždinskom ulicom prilikom skretanja u lijevo, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom udesno van kolnika. Tom je prilikom prednjim desnim kotačem vozila udario u betonski rubnik, a nakon toga  prednjim desnim dijelom vozila  u zid ograde.

Jerovec

U nedjelju, 19. ožujka oko 20.15 sati, u Jerovcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 43 godine je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3.06 promila te za vrijeme dok mu je pravomoćnim rješenjem Policijske postaje Ivanec izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. U jednom je trenutku prešao vozilom na suprotnu stranu kolnika, u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišlo vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Tom prilikom je došlo do udara lijevih bočnih ogledala vozila. Kako je 23-godišnjak pokušao izbjeći sudar, desnim prednjim pneumatikom vozila udario je u uzdignuti nogostup. Nakon prometne nesreće 43-godišnjak se udaljio s mjesta događaja te je ubrzo pronađen i priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Operativna akcija "Alkohol"

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 18./19. ožujka, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju "Alkoho".

Za vrijeme provođenja akcije utvrđeno je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 22 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola, od 1.95 promila, utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača, u nedjelju, 19. ožujka u 0.45 sati u Ivanečkom Naselju.