Prometne nesreće u Varaždinu i Lepoglavi; ozlijeđene dvije osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Prometne nesreće u Varaždinu i Lepoglavi; ozlijeđene dvije osobe

Varaždinske vijesti | 28.9.2023. u 16:57h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 27. rujna oko 16.00 sati, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba.

- Muškarac starosti 52 godina upravljao je biciklom biciklističkom stazom. On se pri prelasku kolnika na dijelu na kojem biciklistička staza preko kolnika nije označena, nije uvjerio da kolnik može prijeći na siguran način, niti je obratio pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja mu se približavaju te je tom prilikom na lijevu bočnu stranu bicikla, prednjom desnom stranom naletio osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 52-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - izvijestili su iz policije.

Jedna je osoba ozlijeđena i u prometnoj nesreći koja se jučer, 27. rujna, oko 17.25 sati, dogodila u Varaždinskoj ulici u Lepoglavi.

- Mladić starosti 20 godina upravljao je motociklom prije stjecanja prava na upravljanje. On je na ravnom cestovnom potezu na isprekidanoj liniji započeo pretjecanje vozila ispred sebe i zadržao se u lijevoj prometnoj traci. U tom trenutku ispred njega kretalo se vozilo kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji je skretao ulijevo na parkiralište te se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu kojom prilikom je došlo do udara motocikla u zadnji lijevi dio osobnog automobila, te izlijetanje motocikla van kolnika. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 20-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno - priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Označeno u