Prometne nesreće u Majerju, Bikovcu i Varaždinu, nastradali pješaci i biciklist

| 19.7.2021. u 20:30h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 16. srpnja oko 8.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Trga Slobode u smjeru Turčina upravljao 58-godišnjak. Vozilo je zaustavio na biciklističkoj traci i započeo se nepropisno voziti u nazad, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je došlo do udara stražnjeg djela vozila u 19-godišnju pješakinju koja je propisno prelazila cestu van pješačkog prijelaza. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su joj okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

U petak, 16. srpnja oko 11.25 sati u Majerju u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Tehnički neispravnim osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Sračinca upravljao 81-godišnjak. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije propustio 64-godišnjeka pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Tom prilikom je došlo do udara vozila u tijelo pješaka. Pješak je zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 17. srpnja oko 00.15 sati u Bikovcu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je iz smjera Grede u smjeru Donjeg Ladanja upravljala 25-godišnjakinja. Zbog neprilagođene brzine izgubila je kontrolu nad vozilom i u zanošenju je vozilo izletjela van kolnika i udarila je u ogradu. Vozačica je zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 18. srpnja u 19.20 sati u Trenkovoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Osobnim vozilom je upravljao 24-godišnjak. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Ognjena Price koja je označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušao u raskrižje a da prethodno nije propustio bicikl kojim je upravljao 49-godišnjak. Uslijed udara vozila u bicikl, biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.