Prometne nesreće u Gornjoj Višnjici, Trnovcu, Optujskoj, Nedeljancu... Foto: Ilustracija

Prometne nesreće u Gornjoj Višnjici, Trnovcu, Optujskoj, Nedeljancu...

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.9.2019. u 13:29h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska tijekom proteklog vikenda zabilježila je dosta događaja.

U petak, 30. kolovoza oko 11.30 sati u Brezovoj Gori, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 26 godina upravljao je teretnim vozilom nerazvrstanom cestom. U jednom je trenutku zaustavio svoje vozilo i započeo vožnju unatrag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Pritom je stražnjim dijelom vozila udario 83-godišnjeg pješaka koji je stupio na kolnik u namjeri prelaska ceste. Pješak je uslijed udara pao na tlo pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 1. kolovoza oko 2.30 sati na županijskoj cesti u Gornjoj Višnjici, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 47-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom te je zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom trenutku prešla vozilom van kolnika i sletjela u cestovni jarak. Pritom je ozlijeđena, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 31. kolovoza oko 21.50 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, ozlijeđene su dvije osobe. Žena starosti 27 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca. U jednom je trenutku započela skretanje ulijevo u ulicu Braće Radić, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom vozila udarila u desni bočni dio motocikla kojim je u istom smjeru upravljao 27-godišnjak, koji je započeo pretjecati njezino vozilo kroz raskrižje, a da se isto nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Od siline udara motocikl je odbačen u lijevu stranu van kolnika na zelenu površinu. U prometnoj su nesreći lakše ozlijeđeni vozač motocikla i 25-godišnja putnica s istog.

Muškarac starosti 30 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 1. rujna oko 0.20 sati u Trnovcu. On je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1.73 g/kg Varaždinskom ulicom u smjeru Nove ulice. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti i prometnoj situaciji, prednjim je dijelom mopeda naletio na stražnji dio zaustavljenog osobnog vozila kojim je do tada ispred njega upravljala 49-godišnjakinja, a zaustavila se zbog namjere skretanja udesno u smjeru kolnog ulaza. Ozlijeđenom je vozaču mopeda medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Jučer, 1. rujna oko 5.30 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 38 godina upravljala je osobnim vozilom Optujskom ulicom iz smjera Hrašćice. Dolaskom do raskrižja s ulicom Gustava Krkleca, ušla je u raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu te je prednjim desnim bočnim dijelom vozila udarila u prednji dio osobnog vozila kojim je desnom prometnom trakom ulice Gustava Krkleca u smjeru ulice Eugena Kumičića, upravljao 60-godišnja, koji je u raskrižje ušao na znak zelenog svjetla na semaforu. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 8 prometnih nesreća i to 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.
Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 116 prekršaja.

U petak, 30. kolovoza oko 15 sati, Policijska uprava varaždinska zaprimila je dojavu građanina da je u Donjoj Poljani, u kanalu, u obrasloj vododerini uz makadamski put, pronađen ljudski leš. Nakon očevida, tijelo nepoznate osobe je po nalogu nadležnog Državnog odvjetnika, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, poradi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su 14 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu, u dva slučaja u Ivancu, u tri slučaja u Ludbregu i u ostalim slučajevima u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz svađu, viku i galamu; naročito drsko i nepristojno ponašanje te vrijeđanje i omalovažavanje ovlaštenih službenih osoba.