Prometne nesreće u Gornjem Knegincu, Varaždinu, Novom Selu Podravskom i Prigorcu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prometne nesreće u Gornjem Knegincu, Varaždinu, Novom Selu Podravskom i Prigorcu

VV | 31.10.2022. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 28. listopada oko 15.20 sat na 2. dionici državne ceste iz smjera Turčina u smjeru Varaždina dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 67 godina upravljao je osobnim automobilom. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste i uvjetima prometovanja te je u kočenju prednjim djelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 60 godišnjakinja. U prometnoj nesreći 60 godišnjakinja je zadobila ozlijede te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu dok joj ozljede nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. listopada oko 06,00 sati kod naselja Novo Selo Podravsko dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. 20-godišnjakinja je upravljala osobnim vozilom pod utjecajem alkohola 1,02 promila iz smjera Novo Selo Podravsko prema Velikom Bukovcu. Brzinu kretanja vozila nije prilagodila stanju i uvjetima na kolniku uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom te sletjela van kolnika u lijevu stranu na oranicu. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobila 20-godišnjakinja i putnici iz vozila starosti 20,17 i 20 godina. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici u Koprivnici dok njihove ozljede nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. listopada oko 10,10 sati u mjestu Prigorec dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 36-godišnjak je upravljao osobnim vozilom. Dolaskom do njemu blagog desnog zavoja, nije svoje vozilo u kretanju držao što bliže desnom rubu kolnika. Tom prilikom je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, a potom je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila koje je dolazilo iz suprotnog smjera kojim je upravljala 31-godišnjakinja, a koja je radi izbjegavanja prometne nesreće vozilom prešla van desnog ruba kolnika i zaustavila se. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 25-godišni putnik iz vozila vozačice. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu dok njegove ozljede nisu okvalificirane.

 U subotu, 29. listopada oko 16,10 sati u Gornjem Knegincu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 27-godišnjak upravljao je osobnim automobilom kretajući se Topličkom ulicom. Zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila prilikom vožnje u slijedu, prednjim lijevim dijelom svog vozila udario je u stražnji lijevi dio osobnog automobila kojim je krećući se ispred njega upravljao 28-godišnjak, koji je u tom trenutku smanjio brzinu kretanja radi skretanja vozilom u lijevo u dvorište. Nakon prometne nesreće vozači su ispunili i potpisali europsko izvješće te se dogovorili o namirenju štete da bi 28-godišnjak naknadno zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove ozljede nisu još okvalificirane.