Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u Ludbregu, Varaždinu i Hrastovcu Topličkom

J.Š./ Varaždinske vijesti | 15.3.2021. u 11:22h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 12. ožujka oko 9.30 sati u Ludbregu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Žena starosti 27 godina upravljala je osobnim vozilom ulicom Rudolfa Fizira iz smjera državne ceste D-2, prevozeći dvoje djece starosti 1 i 6 godina, koji nisu bili smješteni u sigurnosnim sjedalicama.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Miroslava Krleže, započela je skretanje u lijevo, a da prethodno nije propustila osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, upravljala 56-godišnjakinja. Pritom je došlo do udara prednjeg desnog dijela vozila 56-godišnjakinje u desnu bočnu stranu vozila 27-godišnjakinje. U prometnoj su nesreći lakše ozlijeđeni 27-godišnja vozačica i 6-godišnje dijete putnik iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć pružena na mjestu događaja po ekipi Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 12. ožujka u mjestu Sigetec Ludbreški, ozlijeđena je 32-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom državnom cestom D-2 iz smjera Varaždina u smjeru Koprivnice. Dolaskom do raskrižja državne ceste s ulicama Miroslava Krleže i Augusta Šenoe, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima na kolniku, prednjim je dijelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje upravljao 38-godišnjak, a koji se zaustavio u raskrižju radi crvenog svjetla na semaforu. Pritom je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 12. ožujka oko 12 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu. Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom za koje je isteklo važenje prometne dozvole, iz smjera Sračinca. Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 43-godišnjakinja, koja se zaustavljala vozilom zbog kolone vozila ispred sebe. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine ozljede nisu okvalificirane.

U petak, 12. ožujka oko 22.30 sati u Hrastovcu Topličkom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić u dobi od 18 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.36 g/kg, uključujući se s nerazvrstane ceste vožnjom unatrag na državnu cestu D-24, a da nije propustio sva vozila koja su se kretala istom. Pritom je stražnjim desnim dijelom vozila udario u prednju desnu stranu autobusa kojim je iz smjera Varaždinskih Toplica u smjeru Hrastovca upravljao 46-godišnjak. Osobno vozilo se uslijed udara zarotiralo te je odbačeno van kolnika na zemljanu površinu gdje se zaustavilo. U prometnoj nesreći je ozlijeđena 54-godišnja putnica iz autobusa. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Označeno u