Prometne nesreće: Proteklog vikenda 16 nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama Foto: Ilustracija

Prometne nesreće: Proteklog vikenda 16 nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama

Varaždinske vijesti | 16.12.2019. u 11:20h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 13. prosinca, oko 18.50 sati u ulici Gustava Krkleca u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Za sad nepoznati vozač upravljao je osobnim vozilom iz smjera ulici Ratimira Hercega u smjeru Optujske ulice. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavio radi propuštanja pješaka, zbog čega je lijevim bočnim dijelom vozila naletio na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko istog. Pješakinja je ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno. Nakon prouzročene prometne nesreće, vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja te policijski službenici nastavljaju rad na njegovom pronalasku.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 14. prosinca, oko 15 sati u Rinkovcu, ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 66 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje. Ulaskom u lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika u cestovni jarak gdje je prednjom stranom vozila udario u zemljanu površinu, a potom i u betonski most prilaza dvorištu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač te dvoje putnika iz vozila starosti 38 i 4 godine. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 15. prosinca, oko 14.30 sati između Slanja i Leskovca Topličkog. Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Slanja te je u jednom trenutku započeo pretjecanje bicikla kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja. Kako tom prilikom nije držao potrebiti razmak, desnom bočnom stranom vozila udario je u stražnju stranu bicikla. Vozačica bicikla je uslijed udara pala na kolnik, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer, 15. prosinca, oko 18.30 sati u Prigorskoj ulici u Sudovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić u dobi od 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Križevaca. Dolaskom do raskrižja za mjesto Vukšinec Riječki, na prijevoju ceste, u njemu desnom nepreglednom zavoju, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem. Pritom je došlo do zanošenja vozila i rotacije te prelaska na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim desnim dijelom udarilo u prednji lijevi bočni dio, a zatim stražnjim desnim bočnim dijelom u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 43-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač i dvoje putnika iz vozila 43-godišnjaka starosti 8 i 44 godina. Navedeni su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća i to 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća  s materijalnom štetom.