Prometne nesreće automobila u Varaždinu i Ivancu Foto: Ilustracija

Prometne nesreće automobila u Varaždinu i Ivancu

vv | 9.10.2023. u 18:25h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 6. listopada oko 11 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 75 godina kretao se električnim invalidskim kolicima asfaltiranim nogostupom iz smjera Zagrebačke ulice u smjeru odvojka iste ulice. Prilikom uključivanja na kolnik, nije propustio sva vozila koja su se kretala istom, zbog čega je prednjim lijevim dijelom kolica udario u desnu bočnu stranu osobnog vozila kojim je desnom prometnom trakom odvojka Zagrebačke ulice upravljao 71-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 75-godišnjak te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 6. listopada oko 15.40 sati u ulici Rudolfa Rajtera u Ivancu. Muškarac starosti 66-godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Prigorca. U jednom je trenutku na vozilu dao lijevi žmigavac i vozilom prešao u potpunosti na lijevu prometnu traku, nakon čega je skrenuo oštro u desno, u namjeri ulaska na prilazni put te se vratio na desnu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da to može učinit na siguran način. Zbog toga je prednjim desnim dijelom vozila naletio na lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljala 23-godišnjakinja desnom prometnom trakom u istom smjeru.  Navedena je pritom ozlijeđena te je prevezena u Opću bolnicu Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 6. listopada oko 19 sati u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe. Žena starosti 53 godine upravljala je osobnim vozilom ulicom Franje Galinca. Dolaskom do raskrižja s ulicom Juraja Križanića, nije se zaustavila na znak obaveznog zaustavljanja već je ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska osobnom vozilu kojim je ulicom Juraja Križanića, zadržavajući smjer kretanja, upravljao 44-godišnjak. Od siline udara vozilo 44-godišnjaka se zanijelo u desno van kolnika gdje je udarilo u zid, nakon čega je došlo do udara prednjeg dijela vozačice u desni bočni dio vozila vozača. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

U petak, 6. listopada u 11.30 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 68 godina upravljao je osobnim vozilom, uključujući se u promet Optujske ulice s prostora ispred trgovine. Tom prilikom nije propustio sva vozila koja su se kretala navedenom ulicom, zbog čega je došlo do udara  prednjeg lijevog bočnog dijela njegovog vozila i prednje desne strane osobnog vozila kojim je desnom prometnom trakom iste ulice, u smjeru Hrašćice upravljala 52-godišnjakinja. Navedeni su nakon prometne nesreće razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima te sporazumno napustili mjesto događaja, da bi 52-godišnjakinja naknadno, idućeg dana, zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.