Prometna nesreća s ozlijeđenima kod Cerja Nebojse i na obilaznici grada Varaždina Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenima kod Cerja Nebojse i na obilaznici grada Varaždina

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.2.2020. u 13:06h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 8. veljače oko 19 sati kod Cerja Nebojse, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.95 g/kg državnom cestom D-35 iz smjera Varaždina u smjeru Ivanca.

Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 57-godišnjakinja. Njegovo je vozilo uslijed udara sletjelo u desni cestovni jarak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 9. veljače oko 21.15 sati na istočnoj obilaznici grada Varaždina. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom desnom prometnom trakom istočne kolničke trake državne ceste D-2 iz smjera Turčina u smjeru Varaždina.

U jednom je trenutku započeo radnju mijenjanja prometne trake s desne u lijevu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Tom je prilikom u njegovo vozilo, prednjom desnom stranom udarilo osobno vozilo kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru u svojstvu mladog vozača i pod utjecajem alkohola od 0.21 g/kg, upravljala 21-godišnjakinja.

Vozilo vozačice je uslijed udara sletjelo na središnji fizički odvojak i udarilo u stup javne rasvjete, koji je također uslijed udara pao na prometni znak. Vozilo vozačice se nastavilo nekontrolirano kretati prema naprijed po istočnom kolničkom traku, nakon čega je sletjelo u desni cestovni jarak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.