Produžen istražni zatvor Krunoslavu F. koji je dva puta bježao presretaču

| 17.7.2017. u 09:20h | Objavljeno u Crna kronika

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog Državnog odvjetništva te u petak produžila istražni zatvor 21-godišnjem Krunoslavu F. iz Donjeg Ladanja koji je u četiri dana dva puta bježao policijskom presretaču. U nedjelju, 11. lipnja, Audijem TT, a potom u četvrtak 15. lipnja motociklom.

- Istražni mu je zatvor produžen za mjesec dana i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - doznajemo od Darka Galića, glasnogovornika i zamjenika županijske državne odvjetnice u Varaždinu.

Mladića su, podsjetimo, 11. lipnja tijekom noći presretačem dvojica policajca ganjala gotovo stotinjak kilometara i to kroz Varaždin, Donje Ladanje, Vinicu, Gornju Voću, Donje Ladanje, Novi Marof i Mirkovec Breznički. Kroz sva ta mjesta vozio je automobilom slovenskih registarskih oznaka i to s 0,22 promila alkohola u krvi. Kada su ga napokon zaustavili, pokušao je pobjeći no u tome su ga spriječili policajci.

Na blagdan Tijelova, 15. lipnja, policajci su ga u Tužnom presretačem pokušali zaustaviti zbog nepropisnog korištenja zaštitne kacige. Međutim, nastavio je voziti prema Krkrancu, kroz Vidovec, a potom je skrenuo na JZ obilaznicu gdje je na raskrižju s Optujskom ulicom izazvao nesreću. Ponovno je pješke pokušao pobjeći, no zaustavili su ga policajci. Ispostavilo se da je vozio pod utjecajem droga. 

Označeno u