Prodavala tenisice preko interneta, a na kraju ostala bez 20 tisuća eura

VV | 23.11.2022. u 14:14h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 46-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko internetskog oglasnika. Ona je prema prijavi, 20. studenog, na internetskom oglasniku postavila oglas o prodaji tenisica. Dana 21. studenog, na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju tenisica.

Ista osoba joj je temeljem dogovora, poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20 000 eura s računa oštećene. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - javljaju iz PU varaždinske.

Označeno u